top of page

Reis door de chakra's

 

 

 

Reis door de chakra’s, een schilderweg naar meer zelfbewustzijn, zelfontplooiing, stroming en balans.

 

Chakra’s zijn regelcentra voor de ontvangst, verwerking en doorgifte van levensenergie. Ze zijn de stapstenen tussen hemel en aarde. (Anodea Judith)

 

De zeven hoofdchakra’s corresponderen met zenuwknopen in het lichaam. Je kan de chakra’s zien als doorgangen tussen je innerlijke wereld, je ervaringen, en de uiterlijke wereld van je omgeving. Wanneer je chakra’s uitgelijnd en open zijn werken je denkgeest en lichaam harmonieus samen en voel je je in balans. Maar zoals elke poort of kanaal kunnen chakra’s geblokkeerd, ontregeld of gesloten raken. Als je de blokkades opruimt zal je levenskracht harmonieuzer en productiever in- en uitstromen. Dit bevordert je welzijn en vitaliteit.

 

In zeven middagen ga je een reis door jouw chakra’s maken. Elke keer komt een van de chakra’s aan bod. Je gaat ervaren hoe het met dat chakra gesteld is en wat het nodig heeft om optimaal te functioneren. Dat wat je ontmoet in je chakra kan je schilderen. Zo kom je er goed mee in contact en word je je meer bewust van dit chakra en van wat daar speelt en hoe het meer in balans komt.

 

Door te schilderen kan je direct verwerken wat je tegenkomt, zonder oordeel. Je hoeft er niet over te denken, geen oplossingen te verzinnen, maar direct op je doek je proces uit te werken. Niemand hoeft het te begrijpen, er iets van te vinden, het is jouw reis. Het is een vorm van intuïtief schilderen, vanuit je hart. Er is geen goed of fout. Je hoeft geen schilderervaring te hebben.

 

Tijdens de cursus maken we gebruik van meditaties en lichaamsoefeningen die je ook thuis kunt doen.
Je leert zelf te werken met de chakra’s, op een manier die bij jou past. Er wordt jou niets opgelegd, je doet de reis op jouw unieke manier.

Je leert hoe je de chakra’s kunt gebruiken om meer in verbinding te staan met je Zelf, je essentie. Hard nodig in deze tijd vol afleidingen. Je zult ook in staat zijn om jezelf weer terug in balans te brengen als je eruit getrokken bent.

 

Naast de zeven middagen krijg je een gratis chakra-healing of chakra-reading (naar keuze).

 

Liesbeth is opgeleid tot docent Beeldende Vorming (1e graads onderwijs-bevoegdheid), werkt al 24 jaar als coach en loopbaancoach, is sinds een paar jaar Vedic Art docent en heeft in 2003 de opleiding op de School voor Mens en Intuïtie afgerond waar zij is opgeleid tot healer en reader. In de chakra-reis komt alles samen.

chakra's.jpg
bottom of page