top of page

Ervaringen van deelnemers:

 ‘Liesbeth schept bij de Vedic Art cursus een kader waarin alles mag en niets hoeft.
Dat gaf meteen een aangename vrijheid en maakte dat ik beter kon
waarnemen waar ik zelf echt behoefte aan had. Er is dan nooit sprake
van een ‘schilderopdracht’ maar juist van een ‘schildervoorstel’.

Daar zit die vrijheid ook al weer in. Het echt oordeel-loos kunnen      
kijken naar je werk en te focussen op het proces was uitdagend
maar werkte uiteindelijk ook bevrijdend. Ik heb mezelf kunnen
verrassen!'       J. Marijn

Ik heb een voldaan gevoel over de Vedic Art dagen bij jou. Het voelt alsof ik nu een nieuwe weg heb gevonden met de hulp van Vedic Art om me meer te durfen laten gaan, mijn hand en mijn hart mogen me leiden. Ik hoef het niet meer te controleren en zelf te bedenken. Heel hartelijk dank voor je goede en subtiele begeleiding van dit proces.         Edith N.

Verdieping door cursus Vedic Art

Ik schreef me in voor de beginnerscursus bij VedicArt4U in 2018 omdat ik op zoek was naar verdieping in het werken met acryl. Als creatief docent en coach geef ik zelf ook cursussen, maar meestal met andere materialen. Omdat acryl me blijft trekken en ik ook cursisten heb die graag met acryl werken, leek Vedic Art me een mooie aanvulling op de cursussen die ik al gedaan heb. Vooral omdat de principes van Vedic Art sterk raken aan levenskunst en werken vanuit je intuïtie.

De cursus heeft me niet teleurgesteld, integendeel. Liesbeth stimuleerde mij om aan de slag te gaan met mijn handen. Wat een feest! Werken met acryl kreeg opeens een totaal andere dimensie en ik genoot ervan. Mijn werk werd er ook rijk en gelaagd door, omdat werken met je handen uitnodigt tot het opbrengen van (nog) een extra laag. Wat ik nooit verwacht had, is dat ik vervolgens bijna alle cursusdagen met mijn handen heb geschilderd. Heerlijk! Menig maal werkte ik thuis nog door aan een doek om het helemaal af te ronden.

De principes van Vedic Art en de schildersuggesties van Liesbeth waren altijd uitnodigend en vol experiment: ‘Ga maar aan de slag, zie wat er ontstaat. Ben je niet tevreden, dan zet je er gewoon een andere laag overheen. Geniet van het proces. Kijk goed, neem wat afstand en voel wat je schilderij nog nodig heeft’. Het is me zo goed bevallen dat ik overweeg een vervolgcursus te gaan doen. De cursus Vedic Art is een aanrader!

Lisa      

Bijzondere kennismaking met VEDIC ART

In het voorjaar van 2018 heb ik de beginnerscursus VEDIC ART gevolgd bij Liesbeth Overdijk in Baarn. Ik had nog nooit iets gedaan met ‘kunst’ en zocht naar een cursus om op speelse wijze kennis te maken met kwast en doek. Vanaf les 1 ontdekte ik dat de principes van VEDIC ART me helpen en stimuleren om aan de slag te gaan met mijn creativiteit. Zonder enige kennis van de materialen, zette ik mijn eerste verfstreek op het canvas en creëerde een mooi en kleurrijk schilderij. En belangrijker: ik vond het ook nog eens leuk om te doen! Vooral omdat er geen regels zijn en je vanuit je hart en je intuïtie werkt.  

Op sommige cursusdagen maakte ik zelfs twee doeken. De energie ging stromen, het ging vanzelf, gestimuleerd door de rustige en humorvolle aanpak van Liesbeth en de VEDIC ART principes die les na les ontvouwd werden. Wat ik fijn vond is dat Liesbeth de principes goed naar schildersuggesties wist te vertalen. Die ondersteunden mijn creativiteit en energie, zodat ik met gemak weer een volgend werk kon maken. Bijzonder is dat ik in 5 lesdagen een hele rij doeken schilderde; ik kreeg van vrienden en bekenden veel complimenten op mijn werk. Niet dat het daar om gaat natuurlijk, maar wel extra leuk. Grootste compliment: ‘Je hebt tijdens die cursus een heel eigen stijl ontwikkeld!’

Ik kan de cursus VEDIC ART écht aanraden aan mensen die vanuit hun intuïtie willen schilderen, de principes helpen je dichter bij je creativiteit te komen en dan ontstaat er eigenlijk altijd iets moois. Ook voor absolute beginners!

René

Mijn eerste kennismaking met Vedic art was in een gesprek met Liesbeth.

Het moment dat zij erover vertelde, was ik eigenlijk gelijk verkocht.

Schilderen zonder ervaring, zonder beoordeling en met niets dan je gevoel.

Een manier om dichter bij jezelf te komen.

Ik heb de basiscursus dan ook als bijzonder plezierig ervaren.

Tja, niet dat ik het ‘denken’ gelijk helemaal uit kon schakelen.

Ik ben absoluut obstakels tegen gekomen, maar hoe fijn is het om die rustig en

zonder oordeel te lijf te gaan.

Dank Liesbeth voor deze mooie ervaring!

Edith

In juni 2018 was ik deelnemer in de Vedic Art cursus die Liesbeth in Frankrijk gaf.

Ik was reuzebenieuwd wat mij dit brengen kon.

De omgeving, een paradijselijke tuin in Montaigu le Blin nodigde al enorm uit om te
genieten van de stilte ,de natuur en de ruimte.

De ochtend en de middag startte met informatie ,een verhaal en voorstellen om te schilderen.

Het was bijzonder om te ervaren dat alle deelnemers in stilte de informatie tot zich lieten
komen en dat daarna iedereen in stilte een ruime plaats in de natuur opzocht.

Door de schildervoorstellen koos ieder wat haar raakte. Ik voelde dat ik gemakkelijk mezelf
kon toestaan om van binnenuit te schilderen.

Ik verraste mezelf steeds met wat er door mij op het doek kwam. Het maakte me blij en dankbaar dat  door deze Vedic Art-principes te belichamen mijn potentieel nog zichtbaarder werd.

Er werd nauwelijks gepraat onderling en toch voelde ik een ongelooflijke eenheid in de groep. Het toestaan om te laten ontstaan wat er al  in ons zit werkte voor mij bevrijdend. En dat gold voor de hele groep hoorde ik later.

De wijze waarop Liesbeth ons begeleidde voelde gelijkwaardig aan ons allen. We gingen samen met Liesbeth op reis in onszelf via schilderen en we kwamen allen rijker aan.

Marie Josee

Vedic Art, vedicart4u, intuitief schilderen
vedic art intuitief schilderen
Vedic Art intuitief schilderen
bottom of page