top of page

VedicArt4U

20181017_151918.jpg

Liesbeth Overdijk

Ik ben van oorsprong docent beeldende vorming, opgeleid om les te geven in beeldende vakken en kunstgeschiedenis. 

Na een paar jaar wist ik dat het reguliere onderwijs niet mijn weg was en ben ik via een omweg van managementbanen bij mijn roeping uitgekomen als coach. Vanaf 1997 werk ik in mijn eigen coachpraktijk, Bureau Elan.

Na 25 jaar nagenoeg niets te hebben gedaan met mijn creatieve beeldende vermogens (behalve fotografie) ging het steeds meer kriebelen. Na een eerste workshop schilderen, wist ik dat ik hiermee verder moest gaan maar kon mijn draai er nog niet in vinden. Tot ik een artikel las over Vedic Art. Alles in mij zei JA, hoewel het niet zo duidelijk was wat het precies inhield. Ik weet al heel lang dat ik op mijn intuïtie kan vertrouwen dus ik ben met een basiscursus gestart bij Maryse Alen in België, om te ontdekken dat Vedic Art inderdaad mijn weg is en bij elke volgende cursus werd dit meer bevestigd. En al snel groeide het besef in mij dat ik ook de teacheropleiding zou gaan volgen om zo weer terug bij mijn roots te komen, maar dan vanuit een hele andere innerlijke kern. 

Inmiddels heb ik vele verdiepingscursussen gevolgd, in België, Spanje en Zweden. In de zomer van 2019 heb ik een paar weken op het Zweedse eiland Öland doorgebracht, waar de bron van Vedic Art ligt. Hier heb ik 2 prachtige verdiepingscursussen gevolgd: 'Be your own creative expression' van Johannes Källman en 'The 17 principles for life' van Paulina Mazurek. De kennis en wijsheid uit deze cursussen breng ik uiteraard in in mijn Vedic Art lessen.
Op de Academie moest ik aan veel eisen voldoen en werd zowel mijn creativiteit als mijn plezier erin meer en meer gesmoord. Door Vedic Art kan mijn creativiteit weer voluit stromen en kan ik de vreugde ervaren die hiermee gepaard gaat.

Ik breng deze vreugde graag op jou over.

Liesbeth Overdijk

Vedic Art schildercursus Nederland Baarn
bottom of page